Bladwijzers

Baldur's Gate: Dark Alliance 2

Alternatieve namen:

Baldur's Gate: Dark Alliance 2 is een andere port van het klassieke spel uit 2004 van de uitgever die bekend is bij elke RPG-fan. De texturen werden herwerkt en de game verhuisde naar de nieuwe engine, maar de tussenfilmpjes en splashscreens werden om de een of andere reden onbeheerd achtergelaten. Mensen houden van deze spellen, niet vanwege de kwaliteit van de graphics, maar op sommige plaatsen zou ik het beeld graag wat beter willen zien. De voice-acting was overgebleven van de oude versie. Alles is hiermee in orde in de game, er zijn hier geen klachten. Maar dit is meer een gezeur, de plot compenseert al deze tekortkomingen. In dit spel moet je veel locaties verkennen en de vaardigheden van je held verbeteren terwijl je de wereld redt.

Het spel speelt zich chronologisch af direct na het einde van het eerste deel. Het is raadzaam om eerst het eerste deel door te nemen, dan wordt alles duidelijker. Maar als een apart verhaal is de game best interessant.

Voordat je Baldur's Gate: Dark Alliance 2 speelt, moet je een personageklasse selecteren.

Er zijn hier vijf klassen, wat duidelijk meer keuzevrijheid geeft.

  • Menselijke barbaar
  • Elf Necromancer
  • Donkere Elf Monnik
  • Dwergschurk
  • Menselijke geestelijke

Met deze keer een betere balans, zijn alle klassen speelbaar. Nadat je het spel hebt gestart, kun je het personage dat je kiest een naam geven.

In de openingsscène leer je dat de vernietiging van de toren aan het einde van het eerste deel van het spel leidde tot het openen van de poorten, van waaruit veel boze geesten de wereld instroomden. Aangezien de bedreiging voor de wereld door jouw schuld opdoemt, is het aan jou om het te redden.

Daarna word je op een verlaten weg gegooid. Na het passeren, een beetje naar voren ontmoet je een gewonde krijger. Ze vertelt je dat ze de karavaan bewaakte die werd aangevallen door de Red Fangs, op wonderbaarlijke wijze de strijd overleefde en dat haar naam Kiira is.

Verder zegt hij dat een van de detachementen van de aanvallers meerdere mensen meenam naar het nabijgelegen bos. Maar ze hoorde dat de krijgers van het tweede detachement naar het dorp Wayfork gingen en van plan waren deze stad in brand te steken.

Je stemt ermee in haar te helpen, ga naar het bos om het eerste squadron te vinden, en spreek af met Kiira om bij Wayfork te ontmoeten om het tweede squadron af te handelen.

Wat er daarna gebeurde, kom je te weten als je Baldur's Gate: Dark Alliance speelt 210003

Naast de hoofdverhaallijn in het spel, kun je zijmissies uitvoeren. De dialogen in het spel zijn goed geschreven, het spel is verslavend. Met elk hoger niveau krijg je de kans om een van de vaardigheden te verbeteren of een nieuwe te leren. Naarmate je verder komt in de tijd, verander je wapens en kledingstukken voor het beste dat je kunt krijgen van verslagen vijanden, samen met goud. De hoeveelheid ervaring die nodig is om een level omhoog te gaan, stapelt zich sneller op dan in het eerste deel.

Het spel opslaan, zoals voorheen, is alleen mogelijk op speciale voetstukken, of je moet teleport-scrolls gebruiken om naar een plek te gaan waar je kunt opslaan en dan terug te keren.

Het spel heeft een verandering van tijd van de dag. Ook het weer verandert.

De meeste omringende objecten kunnen niet worden gebruikt, maar er zijn vaten of kisten die kunnen worden gebroken om verschillende bronnen die erin zijn opgeslagen te extraheren.

Baldur's Gate: Dark Alliance 2 gratis downloaden op pc zal helaas niet werken. Je kunt de game kopen op de Steam-marktplaats of op de officiële website.

Er wacht een hele wereld op je held in de game die moet worden gered, begin nu met spelen!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more