Bladwijzers

Ingeroepen

Alternatieve namen: Ingeroepen

Het spel is aangeworven. De Tweede Wereldoorlog gaat door.

Hoewel er nogal wat gameproducten zijn gemaakt rond het militaire thema, achtervolgt het de ontwikkelaars nog steeds. Iedereen koestert de droom om iets te creëren dat radicaal anders zal zijn dan de concurrentie. Een van deze pogingen was de game Enlisted, een client-side shooter voor meerdere spelers die echte afleveringen van de Tweede Wereldoorlog afspeelt.

De auteur van het project is het Letse bedrijf Darkflow Software, dat op een nogal onconventionele manier de aandacht op zijn geesteskind wist te vestigen. In Enlisted is er, samen met andere missies, een komische April Fool-modus, waarin soldaten vechten in alleen korte broek, gewapend met bestek en conventionele wapens, en pannen, vergieten en wafelijzer dienen als hun bescherming. Het idee vond de spelers erg goed en op hun verzoek werd het uitgebracht als een apart product genaamd Cuisine Royale.

Afgezien van een humoristische uitweiding, anders krijgen degenen die Enlisted willen downloaden een serieus, evenwichtig en doordacht scenario van een grote oorlog. Zoals de ontwikkelaars zelf zeggen, wilden ze weg van de klassieke versie van missies en gevechten, waarbij groepen deelnemers onderling vechten om een u200bu200bbepaalde beloning, die meer op een sportcompetitie lijkt dan op een echte strategie.

Over de hoogtepunten van de gameplay.

De auteurs wilden de spelers echter niet alleen de mogelijkheid om hun kracht te meten, maar konden ze ook niet volledig ontnemen. Maar om het naar een nieuw niveau te tillen, werd de belangrijkste taak. Zodra je Enlisted begint te spelen, kun je je eigen squadrons maken en ze op een missie sturen, waarbij je persoonlijk een plan ontwikkelt voor de implementatie ervan. Elke soldaat is een echt persoon en daarom is er altijd een menselijke factor. Kies een missie, denk na over een strategie en deel orders uit:

  • Een positie innemen en voet aan de grond krijgen;
  • Houd de vijand tot het laatst;
  • Geef je team toegang;
  • Blaas de brug op;
  • Vernietig gepantserde voertuigen, enz. enzovoort.

Eerst moet je de game Enlisted downloaden op de PS (andere platforms zijn nog niet beschikbaar), en pas daarna kun je meester worden in de virtuele ruimte.

Tijdens het werk aan het project besloten de auteurs om gamers de mogelijkheid te bieden om zowel vanuit de eerste als vanuit de derde persoon te handelen. Maar later dachten ze dat het zicht van een externe waarnemer gemakkelijker is, omdat je hiermee de situatie vanuit verschillende hoeken kunt beoordelen, wat niet beschikbaar is in de echte wereld. Omdat de nadruk op realisme ligt, werd besloten om de third-person view volledig te schrappen, zodat de deelnemers al die emoties konden voelen van een soldaat die vastzit in een loopgraaf wanneer een gigantische tank naar hem toe kruipt.

Je kunt het spel Enlisted spelen als onderdeel van een team van maximaal 20 personen, en tegelijkertijd zijn soms tot 150 deelnemers aanwezig op het slagveld. Deze beperking is niet toevallig, want hoe meer soldaten er op de site zijn, hoe serieuzer de eisen aan de details en mogelijkheden van de computer. Terugkomend op de kwestie van het realisme, is het de moeite waard te zeggen dat de krachten van de partijen niet gelijk hoeven te zijn, omdat dit in werkelijkheid niet bestaat. Soms is de vijand aanzienlijk superieur aan jou, maar niemand heeft de operatie geannuleerd. Maar er is een keuze om op te staan u200bu200btegen de laatste soldaat of tot de succesvolle voltooiing van de missie.

Een ander kenmerk van het Enlisted iPlayer-speelgoed is dat niet alleen elke soldaat hier uniek is, maar ook het wapen met zijn geschiedenis, gebreken en markeringen. Het gevechtsarsenaal is vrij uitgebreid, dus er zijn lichte persoonlijke wapens en uitrusting van alle kalibers. Al op het moment van de aankondiging won het spel van Enlisted de sympathie van gewone spelers en professionals. Het blijft om je eigen mening te creëren en deel te nemen aan de gameplay.

 

Ingeroepen