Bladwijzers

Enlisted

Alternatieve namen: Enlisted

Enlisted: Tweede Wereldoorlog ingelijfd

Hoewel er veel gameproducten zijn gemaakt met het militaire thema, spookt het nog steeds door de ontwikkelaars. Iedereen koestert de droom om iets te creëren dat radicaal anders zal zijn dan de concurrentie. Een van deze pogingen was het spel Enlisted, een multiplayer-client-side shooter die real-life afleveringen van de Tweede Wereldoorlog speelt.

De auteur van het project is het Letse bedrijf Darkflow Software, dat op een nogal onconventionele manier de aandacht op zijn geesteskind wist te vestigen. In Enlisted, samen met andere missies, is er een komische April Fool's-modus, waarin soldaten alleen in korte broek vechten, zijn bewapend met bestek samen met gewone wapens, en pannen, vergieten en wafelijzer dienen als hun bescherming. Het idee beviel de spelers erg goed en op hun verzoek werd het uitgebracht als een apart product met de naam Cuisine Royale.

Afgezien van een humoristische uitweiding, krijgen degenen die Enlisted willen downloaden anders een serieus, evenwichtig en doordacht scenario van een grote oorlog. Zoals de ontwikkelaars zelf zeggen, wilden ze weg van de klassieke versie van missies en gevechten, waarbij groepen deelnemers onderling vechten voor een bepaalde beloning, die meer op een sportwedstrijd lijkt dan op een echte strategie.

Over de hoogtepunten van de gameplay

De auteurs wilden echter niet alleen, maar konden de spelers ook niet volledig de mogelijkheid ontnemen om hun kracht te meten. Maar om het naar een nieuw niveau te tillen, werd de belangrijkste taak. Zodra je Enlisted begint te spelen, kun je je eigen squadrons maken en ze op een missie sturen, waarbij je persoonlijk een plan ontwikkelt voor de implementatie ervan. Eén soldaat van dit squadron wordt door jou gespeeld en de rest door kunstmatige intelligentie (AI). Nadat je een missie hebt gekozen, bedenk je een strategie en verdeel je bestellingen:

 • Positie innemen en voet aan de grond krijgen;
 • Houd de vijand tot het laatst;
 • Zorg voor een doorgang voor je squadron;
 • Blaas de brug op;
 • Vernietig gepantserde voertuigen, enz. enzovoort.

Je moet eerst de game Enlisted downloaden op je pc of laptop (de game is ook beschikbaar voor Xbox One, Xbox Series X | S, PlayStation 4 en PlayStation 5), en pas daarna kun je wennen aan de virtuele ruimte.

Tijdens het werk aan het project hebben de auteurs besloten om gamers de mogelijkheid te bieden om zowel vanuit de eerste als vanuit de derde persoon te acteren. Maar later dachten ze dat het zicht van een externe waarnemer gemakkelijker is, omdat je de situatie vanuit verschillende hoeken kunt beoordelen, wat in de echte wereld niet beschikbaar is. Omdat de focus op realisme ligt, is besloten om de third-person view volledig te verwijderen, zodat de deelnemers al die emoties kunnen voelen van een soldaat die vastzit in een loopgraaf wanneer een gigantische tank naar hem toe kruipt.

Je kunt het spel Enlisted spelen als onderdeel van een squadron van maximaal 20 personen, en tegelijkertijd zijn er soms tot 150 deelnemers op het slagveld aanwezig. Deze beperking is niet toevallig, want hoe meer soldaten er op de site zijn, hoe hoger de eisen aan de details en mogelijkheden van de computer. Terugkomend op de kwestie van het realisme, is het de moeite waard om te zeggen dat de krachten van de partijen niet gelijk hoeven te zijn, omdat dit in werkelijkheid niet bestaat. Soms is de vijand aanzienlijk superieur aan jou, maar niemand heeft de operatie geannuleerd. Maar er is een keuze om op te staan tot de laatste soldaat of tot de succesvolle voltooiing van de missie.

Een ander kenmerk van Enlisted voor pc is dat niet alleen elke soldaat hier uniek is, maar ook het wapen met zijn geschiedenis, gebreken en merktekens. Het gevechtsarsenaal is vrij uitgebreid, dus er zijn lichte persoonlijke wapens en uitrusting van alle kalibers. Al op het moment van de aankondiging won de game van Enlisted de sympathie van gewone spelers en professionals. Het blijft om je eigen mening te creëren door deel te nemen aan de gameplay.

Enlisted campagnes

Capania - gedetailleerde reconstructie van de gevechtsgebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen wapens en militair materieel, maar ook locaties worden tot in de puntjes uitgewerkt. Als je eenmaal op het slagveld bent gestapt, wil je het niet verlaten tot het bittere einde.

 • Slag om Moskou (1941-1942) - uit de lessen van de geschiedenis weten we dat de Duitsers de stad nooit hebben bereikt. Maar ooit waren ze vanuit de buitenwijken van de stad door een verrekijker te zien. In deze campagne vecht je in de omliggende dorpen en steden en kun je je kracht testen voor beide strijdende partijen.
 • Invasie van Normandië (1944) - beschouwd als de grootste luchtaanvalcampagne van de hele Tweede Wereldoorlog. Ze is in veel films en andere games gespeeld. Maar alleen in Enlisted zul je de dupe zijn van de strijd die op de schouders van gewone soldaten viel. De verenigde geallieerde troepen landen op de Belega-linie, versterkt door Duitse bunkers en mitrailleurpunten. De uitkomst van de strijd hangt alleen van jou af.
 • Slag om Tunesië (1942-1943) - Historici markeren deze slag als een belangrijke slag in de oorlog om Noord-Afrika. Sinds de verovering van Tunesië, nieuwe manieren geopend om Europa aan te vallen. De Duitsers begrepen dit en spaarden hun soldaten niet. Gevechten zullen plaatsvinden in kleine steden in woestijngebieden, en de ondraaglijke hitte zal voor extra spanning zorgen.
 • Slag om Berlijn - een epische strijd om de hoofdstad van Duitsland werd in 1945 gegeven door de troepen van de geallieerden en de USSR. Het heeft geen zin om het belang van deze campagne voor de moderne geschiedenis te beschrijven. In het vervallen Berlijn vonden zware gevechten plaats. Hier kan een kogel of een projectiel overal op je afvliegen. Verzamel je hele veld tot een vuist en ga door deze heroïsche strijd.

In korte tijd verschijnen er steeds meer nieuwe campagnes. Ondertussen zijn de ontwikkelaars voortdurend bezig met het updaten en verbeteren van de bestaande.

Enlisted squadrons

Afzonderlijk is het de moeite waard om het eenheidssysteem in het Enlisted-spel te vermelden. Het aantal vechters in de squad is immers beperkt en er zijn veel meer specialisaties. Wie je neemt, hangt alleen af van jou en je gevechtsmissie. Het succes van de missie hangt hier ook direct van af. Plan daarom altijd je tactiek en strategie voordat je een gevecht begint. Brute kracht op zich zal immers niet veel pijn veroorzaken. Zeker als de vijand in de meerderheid is.

 • De jager is het meest massieve type soldaat op het slagveld. Maakt gebruik van semi-automatische geweren en grendelgeweren. Het maakt deel uit van bijna elk team.
 • Mortel - vecht vanaf lange afstanden, waar hij wordt beschermd tegen vijandelijke aanvallen. Maakt gebruik van kleine mortierkanonnen. Hoge explosie- en fragmentatieschade.
 • Sniper - vuurt op de vijand van verre dekking. Maakt gebruik van grendelgeweren en telescoopvizier. Hoge gevechtskracht, maar lage vuursnelheid.
 • Armor-piercer - Gebruikt raketaangedreven granaatwerpers en zware antitankgeweren in gevechten. Effectief tegen vijandelijke voertuigen. Kan op infanterie schieten.
 • Stormtrooper - gebruikt automatische wapens, machinepistolen. Een goede jager voor langdurige gevechten. Geweldig voor het vernietigen van vijandelijke infanterie.
 • Engineer - een uniek type ondersteunende troepen. Goed voor defensieve doeleinden, maar ook handig voor aanvallen. Bouwt verdedigingsstructuren en stationaire schietpunten.
 • Zwaar - Gebruikt lichte machinegeweren om vijandelijke offensieve krachten te onderdrukken. Met bekwaam leiderschap kan een enkele Heavy een hele infanterie-eenheid tegenhouden.
 • Radist - kan artillerie-aanvallen veroorzaken op vijandelijke locaties. Met een precieze slag, vernietigt militair materieel.
 • Vlammenwerper - zeer effectief van dichtbij tegen infanterie in versterkte gebieden. Gebruik compacte vlammenwerpers voor rugzakken. Het brandende mengsel plakt aan het oppervlak en richt grote blijvende schade aan.
 • Een motorrijder is de meest wendbare jager. Hij begint een gevecht op een motorfiets met een zijspan, een machinegeweer is aan de zijspan bevestigd. Perfect om soldaten achter de vijandelijke linies te vervoeren en de aandacht af te leiden.
 • Tankist - begint het gevecht met de tank. Misschien de enige manager, schutter en schutter.
 • Pilot - begint de strijd aan de besturing van een jacht- of aanvalsvliegtuig. Uitgerust met buitenboord- en koerswapens. Het opladen wordt uitgevoerd op de plaatsen van inzet.

Hoe download ik Enlisted op pc?

Klik op de afspeelknop, volg de instructies. Eerst moet je Gaijin Launcher downloaden en installeren. Met zijn hulp wordt de game geïnstalleerd en gelanceerd. Als je al een Gaijin-account hebt in hun andere game, kun je deze gebruiken in plaats van een nieuwe aan te maken.

 

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more