Bladwijzers

Verre kreet 5

Alternatieve namen: Verre kreet 5

Far Cry 5: cultus van het geloof.

De Far Cry 5 first-person shooter-game die begin 2018 werd aangekondigd, heeft de geest van sociaal actieve gamers verwent. Het scenario van de volgende Far Cry-serie werd verschillende jaren en lang voor de geplande release ontwikkeld. De maatschappij zag daarin echter een link met de huidige politieke problemen: de verkiezing van de president van de Verenigde Staten, de terugtrekking van Groot-Brittannië uit de EU. En hoewel dit alleen de lastige opmerkingen van journalisten zijn, was het echt niet zonder politiek. In het bijzonder gaf de toneelschrijver Dan Hay toe dat hij sterk was beïnvloed door de ideeën van separatisme. Tijdens zijn jeugd en jeugd, was hij gealarmeerd tijdens de koude oorlog van de twee landen en de voortdurende terroristische aanslagen.

Aan de spelers, die Far Cry 5 beginnen te spelen, voelt de realiteit van wat er gebeurt, Dan wilde een plausibel script schrijven. Om dit twee weken te doen, ging het ontwikkelingsteam naar Montana. Ze bestudeerden het ritme van het leven, ideologie, religiositeit, waarden en onwil van de bevolking, dat iemand anders op hun gebruikelijke manier interfereerde. Het was deze staat die vervolgens werd genomen als basis voor de ontwikkeling van evenementen. Het resultaat was een actueel, goed doordacht gokproduct over hoe een sekte werd gevormd in een rustig paradijs, dat besloot dat het einde van de wereld zou komen. Hoewel het idee niet origineel is, valt het volledig samen met de dogma's waaraan dergelijke organisaties zich houden.

Toen de leidende plotlinie werd geopend, ontvingen de ontwikkelaars een petitie van een deel van de burgers die de wens uitdrukten dat fanatici, als antagonisten, gepresenteerd worden in de vorm van moslims. Het is waar dat deze stem werd bekritiseerd en dat alles onveranderd bleef, wat begrijpelijk is, gezien de oorspronkelijke ideologie die in het project besloten ligt.

Fictief, maar zo'n realistische wereld.

Na de aankondiging dromen veel mensen Far Cry 5 te downloaden en nemen ze de functie van plaatsvervangend sheriff op zich. Het is vanuit zijn gezicht om te handelen en de krachten van recht en orde te helpen een vendetta te beheren.

De acties ontvouwen zich in de fictieve stad Hope, waar de zelfverklaarde radicale profeet Joseph Sid aankondigt dat hij gekomen is om mensen te redden van de vurige hyena. Hij wekt verwarring en angst in de hoofden van de bewoners op om hen in de gelederen van de maatschappij "Gates of Eden" aan te trekken. Alleen degenen die zich hebben aangesloten, worden gered, maar hij rekent niet op vrijwillige wil en alle middelen worden gebruikt. En als iemand zich actief verzet, wordt de ziel tegen zijn wil 'gered' door een simpel schot op het hoofd, natuurlijk na een heftig gebed en absolutie. Toen Sid van woorden veranderde in bedreigingen, probeerden ze met hem te redeneren. Maar toen de dreigingen werden vervangen door gewelddadige aanvallen begonnen mensen, waarvan de wil ongebroken bleef, de sectariërs actief te bestrijden.

Begonnen in Far Cry 5 om te spelen, in de rol van assistent-sheriff is het arresteren van de sectorganisator, die zichzelf de vader noemt, en zijn volgelingen broers en zussen of "Bulletins". Onder hen zijn vooral actief:

  • Jacob, gepensioneerde officier, die nu zijn eigen gewapende eenheid coacht.
  • Fate portretteert een goede Samaritaanse vrouw om de waakzaamheid van mensen neer te slaan en Sid te dwingen te vertrouwen.
  • John gebruikte de positie van de advocaat en verwierf een groot stuk grond voor de sekte in de buurt van de stad Hope.

Maar in de gelederen van het verzet van de game iPlayer Far Cry 5 zijn er dappere helden:

  • Pastor Jerry de priester die een getuige werd, als deel van de kudde, ging naar de leider van de "Poort van Eden".
  • Nick Paradise-piloot en lid van de sekte, die besloten om haar te verlaten omwille van hun eigen kinderen.
  • Mary Fairgrave is een van de slachtoffers van sektariërs. Ze is de minnares van de courgette "Wings of Love", waar bloed werd vergoten, inclusief haar vader.
 

Verre kreet 5