Favorieten

Strategisch Commando: Amerikaanse Burgeroorlog

Alternatieve namen:

Strategic Command: American Civil War is een ander strategiespel uit de serie. De game heeft niet de meest moderne graphics tot nu toe, maar in strategiespellen is dit niet de belangrijkste parameter.

Dit is een turn-based strategiespel, maar het lijkt niet veel op helden of soortgelijke spellen. Naar mijn mening komt het bordspel Risk het dichtst bij dit spel. De graphics in het spel lijken het meest op bordspellen.

De actie vindt plaats tijdens de burgeroorlog in de Verenigde Staten van Amerika. Dit is een van de belangrijkste historische momenten in het leven van deze supermacht, het was in die periode dat de basis werd gelegd voor wat het land in de daaropvolgende jaren werd.

In het spel ben je:

  • Troepen rekruteren
  • Leid legers tijdens gevechten
  • Bouw en beheer schepen
  • Gebruik diplomatie om verschillende problemen op te lossen

Dit is een korte lijst met dingen die je in dit spel kunt doen.

Nadat je Strategic Command: American Civil War begint te spelen, doet de computer de eerste zet, daarna wissel je de zetten af.

Het intelligentieniveau van de vijand in het spel is erg hoog. Je moet een echte strateeg zijn om het initiatief te kunnen nemen en de strijd te winnen.

Elke eenheid op het slagveld heeft een aparte token. Door het te selecteren, kun je het aantal actiepunten zien, dat bepaalt hoe ver je in één beurt kunt bewegen. Aanval in het spel is niet erg goed geanimeerd, maar dit is geen probleem, het zal niet moeilijk zijn om te bepalen wie er wint.

Bij elke nieuwe passage worden de troepen willekeurig ingezet, daarom kunnen er niet exact dezelfde campagnes zijn. Elke keer loopt alles anders en hierdoor zal het spel niet snel gaan vervelen. Je kunt er meerdere keren doorheen.

Je kunt het hoofdverhaal spelen of de secundaire, kortere campagnes selecteren.

Zelfs als je de hoofdverhaallijn hebt gekozen, betekent dit niet dat je constant met de hele frontlinie te maken hebt. Als u wilt, kunt u het bevel over een deel van de troepen overdragen aan de computer en uw aandacht alleen concentreren op de sector van het front die u op dit moment interesseert.

Troops worden lange tijd in het spel gemaakt. Bovendien kost dit proces veel middelen. Maar hier is elke gevechtseenheid een hele militaire eenheid.

Naarmate je meer ervaring opdoet, worden je krijgers sterker. Wordt minder kwetsbaar voor vijandelijke aanvallen en kan op zijn beurt meer schade aanrichten.

Afgezien van het voeren van oorlog, moet diplomatie niet worden onderschat. Een goed getimede wapenstilstand kan je de tijd geven die je nodig hebt om je legers voor te bereiden, of zelfs nuttige bondgenoten te krijgen.

Het spel heeft een zeer handige en intuïtieve scripteditor. Dankzij deze tool kun je elk gevecht uit elke periode van de geschiedenis nabootsen. Of bedenk zelfs je eigen script. Ontwikkelaars geven je bijna onbeperkte mogelijkheden.

Strategisch Commando: American Civil War gratis downloaden op pc zal helaas niet werken. Je kunt de game kopen op het Steam-platform of op de officiële website van de ontwikkelaars.

Begin nu met spelen en krijg de kans om deel te nemen aan de vorming van het sterkste land van onze tijd!

 

Game-Game uses analytical, marketing and other cookies. These files are necessary to ensure smooth operation of all Game-Game services, they help us remember you and your personal settings. For details, please read our Cookie Policy.

Read more